Her finder du gode råd og vejledning til brugen af din campingvogn og telt. Morten giver også tips om campingferie og meget mere.
Emnerne har tidligere været udsendt med vores nyhedsmails i vores kundeklub.
Kundeklubben er for alle, der elsker camping - du får masser af VIP-fordele
LÆS MERE OG TILMELD DIG KUNDEKLUBBEN HER
December 2022
Det er blevet populært at forlænge campingsæsonen til også at dække vinterhalvåret. Det kan man godt forstå, for det er en rigtig hyggelig måde at holde ferie og fri på.
Der er ingen grund til at blive hjemme selvom det er koldt og snevejr. I de fleste moderne vogne kan du sagtens skabe et klima, der er perfekt til at familie-hygge i timevis.
Når nu du har anskaffet en dejlig vogn, kan du ligeså godt bruge den hele året.
Læs her Mortens gode råd til, hvordan du griber det an, hvis du ikke har prøvet vintercamping før.
Selvom vejrudsigten siger plus 3 grader om natten kan du godt risikere, at temperaturen lokalt dykker under frysepunktet. Der skal desværre kun være frostvejr i kort tid, før skaden kan være sket. Det er batterier og især vandsystemet, der er udsatte. Bliv klar til vinteren i god tid, brug KG Campings tjekliste til vinterklargøring så du har et godt overblik.
Læs mere om, hvad du skal tænke på og hent tjeklisten her
Oktober 2021
Skal I ud at campere i efterårsferien, eller ligger du fast i vinterperioden, kan det være svært at holde varmen i forteltet.
Både gulv og loft i forteltet kan isoleres med Astro Foil, ligesom du også kan isolere dele af campingvognen.
OBS - dæk ikke tvangudluftningen.
Oktober 2022
Når I har været på sæsonens sidste campingtur eller senest inden frosten sætter ind, skal du tappe alt vand af campingvognen.
Morten viser, hvor du finder ventiler og gennemgår forskellige typer vogne, så alt vand bliver aftappet.
Se med og bliv klogere ...
Det er en jungle at finde rundt i mulighederne for at få en god liggekomfort i campingvognen.
Jeg har allieret mig med John, som har en solid baggrund i møbelbranchen og ved meget om senge. Sammen har vi lavet dette tip, der hjælpe dig med at få hoved og hale i madrasser og lameller. Fordele og ulemper.
Det er en god investering at bruge nogle timer hvert år på rengøring og vedligeholdelse af dit fortelt og anneks.
Med den rigtige behandling og opsætning af teltet, kan du lægge år til teltets levetid.
Læs hvordan du rengør, imprægnerer og vedligeholder dit fortelt
August 2024
Alde centralvarme er en meget populær opvarmningsløsning til campingvogne og autocampere. Når man først har oplevet komforten er det svært at undvære. Centralvarmesystemer er kendt for at være effektive og give en jævn varmefordeling i hele campingvognen. Det skaber en behagelig og ensartet temperatur som vi kender det fra moderne villaer.
August 2024
Lige nu ser jeg mange forskellige typer skader på campingvogne, autocampere og telte. Det er alt fra stormskader, som er opstået under det hårde vejr som vi har oplevet her i sommeren, nedfald af grene eller hagl og påkørsler.
Det er bestemt en god ide at kontrollere om jeres vogn eller telt har fået skader i ferien og få dem udbedret inden den nye sæson.
Rigtig mange har svært ved at få indstillet temperaturen korrekt i køleskabet i når det er varmt.
Især campister, der er sydpå ringer, fordi køleskabet er for varmt. Morten giver denne gang gode råd om, hvordan dit køleskab virker og det er nok en øjenåbner for de fleste af os.
Læs hele Mortens tip om, hvordan du håndterer dit køleskabet korrekt
Aircondition og klimaanlæg er meget stabile teknologier, der bare kører og kører.
Jeg hører en gang i mellem om campister, der har været en tur syd på i varmen, hvor anlægget iser til og drypper. Oplever du problemer som dem, kan de heldigvis nemt løses.
Mange uheld med campingvogne skyldes for meget eller for lidt vægt på trækket. Det er vigtigt, du pakker din campingvogn rigtigt, undgår overvægt, samtidig med at du har det du skal bruge tilgængeligt undervejs.
Jeg har lavet en artikel om emnet og der er også tips og forslag til hvad og hvordan du sikkert kan komme på ferie.
Sådan undgår du de dyre billeder!
Jeg får mange spørgsmål om kørsel med campingvogn. Selv mange, der har kørt med campingvogn gennem flere år, er i tvivl om fartgrænserne.
Det er dejligt med vand i hanerne i campingvognen, men går det at skænke et glas vand og drikke det?
- Det kan du faktisk godt, hvis du følger mine tre gode råd.
Jeg får tit spørgsmål om vægt på campingvognen i forhold til den bil, der skal trække den.
Det er ret vigtigt at have styr på hvad du må og især hvad du ikke må i forhold til hvilket kørekort du har, og hvor meget din bil må trække.
”Hej Morten. Jeg har brug for hjælp. Vores mover virker ikke!” Jeg får flere gange om ugen opringninger, hvor problemet rent faktisk ikke er moveren, men det er batteriet, der er problembarnet.
Få tips om, hvordan du skal behandle dit batteri, så det holder længe
September 2023
Der sker rigtigt meget på elbil-området i øjeblikket. Vi ser mange nye elbiler på de danske veje i denne tid. Man skal tænke sig om før man køber en elbil til at trække campingvogn. Morten har gjort status på, hvordan det ser ud lige i september 2023.
På ferie i elbil - læs om, hvilke udfordringer du skal tage højde for.
Når sommeren er i fuld gang, er der dage og nætter med rigtigt godt vejr. Mange tager turen med campingvognen sydpå. Og ja, der kan blive ”lunt” i en campingvogn eller autocamper. Det kan være svært at sove når luften bare står stille, og temperaturen er høj .
Når natten er varm er det bestemt dejligt at have en aircondition eller klimaanlæg monteret på din vogn. En aircondition giver dig et godt behageligt indeklima, på din campingvogn, autocamper eller van.
Et solcellepanel på campingvognen eller autocamperen giver frihed. En tur til Nordkap, klitcamping og meget mere. Når du ikke frem til en campingplads eller er der ikke strøm på den helt unikke plads, så har du din egen strøm på batteriet.
Der er selvfølgelig nogle forberedelser du skal gøre, og nogle valg du skal tage inden du bliver selvforsynende.
Læs Mortens Campingtips om, hvordan du kommer i gang med solceller
Nogle af os har allerede været ude at campere, men de allerfleste rejsecampister sidder konstant på DMI, for at finde godt vejr.
Det kommer lige om lidt og det er med at være klar så snart solen titter frem.
Morten har kigget på, hvad du med fordel som rejsecampist kan tage med på turen og hvad du skal tænke på, hvis skal på en længere rejse.
Marts 2024
I øjeblikket er vi mange, som enten lige har købt elbil eller overvejer køb i fremtiden. Men hvad med campingvognen, kan I stadig trække den eller skal den skiftes ud med en lettere model?
Har I en lille bil, eller en elbil med lav tilladt anhængervægt, begrænser det selvfølgelig mulighederne for at køre med campingvogn. Som ejer af en mindre bil eller elbil har du dog stadig overraskende mange muligheder at vælge imellem.
Som fastligger er det vigtigere at udstyret er robust end, at det er let. Et telt skal være stort og nemt at indrette. Læsejlet skal kunne holde til blæsten og til at stå ud hele sæsonen.
Med det rigtige udstyr vil du glæde dig hver weekend når du skal ud til campingvognen og slappe af.
Noget helt særligt ved campinglivet er det at lave mad og spise ude. Det er friheden - Uanset om du sidder på campingpladsen i Italien, i Danmark eller er taget udenfor alfarvej i Norge eller Sverige. Vi føler, at maden smager helt særligt når den er lavet under åben himmel.
Læs her om Mortens tips til opbygning af dit eget campingudekøkken
Gas og kulilte er ikke sundt at indånde, så det er vigtig at der ikke er brud eller urenheder i campingvognens gasanlæg. Samtidig er det vigtigt at campingvognens tvangsudluftninger er fri, så der er cirkulation i luften i vognen. Det er nogle af de ting du vil få testet ved en gastest.
Der er også meget du selv kan gøre for at øge sikkerheden.
Se her, hvad du får tjekket ved en gastest og hvad du selv kan gøre for at øge sikkerheden.
Det er lidt af en videnskab, at bygge gulv op i forteltet. Gulvet skal have flere funktion for at give komfort når du opholder dig i fortelt. Opbygningen skal sikre, at der ikke trænger fugt op fra jorden og at vand ikke trænger ind og gør gulvet vådt når det regner. Samtidig skal gulvet isoleres, være blødt at gå på og være pænt at se på. Er du fastligger eller har en for-/efterårsplads, så kan det godt betale sig at bruge energi på at opbygget et godt gulv fra starten af sæsonen.
Læs mere og bliv klogere ...
Vi er alle blevet mere afhængige af internet, radio og TV. For mange af os er det at være på nettet, noget vi ikke vil undvære på vores ferie med campingvognen. Der er flere muligheder for opsætning alt efter behov og ønsker.
Selvom vejrudsigten siger plus 3 grader om natten kan du godt risikere, at temperaturen lokalt dykker under frysepunktet. Der skal desværre kun være frostvejr i kort tid, før skaden kan være sket. Det er batterier og især vandsystemet, der er udsatte. Bliv klar til vinteren i god tid, brug KG Campings tjekliste til vinterklargøring så du har et godt overblik.
December 2022
Det er blevet populært at forlænge campingsæsonen til også at dække vinterhalvåret. Det kan man godt forstå, for det er en rigtig hyggelig måde at holde ferie og fri på.
Der er ingen grund til at blive hjemme selvom det er koldt og snevejr. I de fleste moderne vogne kan du sagtens skabe et klima, der er perfekt til at familie-hygge i timevis.
Når nu du har anskaffet en dejlig vogn, kan du ligeså godt bruge den hele året.
Læs her Mortens gode råd til, hvordan du griber det an, hvis du ikke har prøvet vintercamping før.
Du kan spare både tid og penge ved at give din campingvogn et servicetjek. Det bør du gøre mindst hvert andet år. Og husk der er rabat på service når du er med i DCU.
Læs mine Campingtips her og bliv klogere på hvad du får når din campingvogn er til service.
Det er en god ide, at få service lavet inden du sætter campingvognen i vinterhi! Bliv klogere på service af din campingvogn
Gassen i vores gasflasker er ikke længere så ren, at den kan bruges direkte fra flasken, som vi plejer. Det skyldes nye EU-regler, som tillader en mere uren gas end vi har været vant til i Danmark.
Vi møder efterhånden flere og flere tilkoksede brændere når vi foretager gastest på værkstedet. Derfor anbefaler vi, at du får monteret en Truma Duo- eller MonoControl med gasfilter i din vogn.
Hvor er der kø, hvilke regler er der i andre lande om sikkerhedsudstyr i bilen eller hvor skal du have motorvejsmærkat? Alle disse og flere spørgsmål kan du få svar på hos FDM.
Gode råd til planlægning af kør-selv-ferie >>
Her kan du også læse om, hvordan du gør bilen klar til turen, og få tips om, hvordan du kan gøre en lang biltur sjovere for børnene. På siden ligger også en huskeliste, der kan skrives ud og afkrydses - så du har tjek på alle papirer inden I tager afsted.
Gas-let er en nyopfindelse, der gør det let at tage gasregulatoren af og på gasflasken.
En stor hjælp, hvis det er svært at komme til at manøvrere i gaskassen eller hvis det kniber med fingerkræfterne.
Vi har gas-let tangen på lager - kom forbi og prøv, hvor let det kan gøres.
Vinduerne i campingvognen består af to acrylplader, der er svejset sammen med luft imellem. Når luftfugtigheden i campingvognen er høj og der er forskel i temperaturen inde og ude dannes kondens på kølige overflader. Bedste råd til at udgå kondens på indersiden af ruden er god udluftning i campingvognen.
Da acryl ikke er tæt på samme måde som glas, kan fugtigheden også trænge ind og lægge sig i hulrummet mellem to acrylplader. Duggen forsvinder af sig selv, unden at man behøver at gøre noget.
Er der ridser i ruden kan du med forsigtighed polere vinduerne udvendig med Prox eller SK2000 det afhjælper også en del af kondensen.
Du kommer af med lydene og vedligeholder kobling og træk ved at sørge for at trækkuglen altid er fuldstændig ren, fri for maling, snavs og fedt.
Hvis du har knagelyde ved kørsel, er friktions-belægningen sandsynligvis snavset eller beskadiget. Fjern maling fra trækket og snavs fra belægningen med groft sandpapir.
Er belægningerne beskadigede eller nedslidte skal de udskiftes - nye bremsebelægninger kan købes i butikken eller på vores webshop
Skal du på en længere køretur med din campingvogn skal du huske at tjekke campingvognens dæk.
For at dækkene skal holde længst muligt, er det vigtig med korrekt dæktryk. På siden af dækket står der, hvor højt et dæktryk dækket kan bære. Er du i tvivl så spørg forhandelen.
Dækkene når sjældent at blive slidt ned, men du skal være opmærksom på, at gummiet nedbrydes med tiden, så de bliver møre og revner, det anbefales at skifte hvert 5-6 år.
OBS! Tempo 100 godkendte vogne må ikke have over 6 år gamle dæk.
I KG Camping ønsker vi at du får en god oplevelse når du besøger os. Vi bestræber os helhjertet på, at du altid får en uhøjtidelig, imødekommende og venlig betjening og service.
Vores egen glæde og erfaring med camping er din garanti for kompetent og seriøs rådgivning, når du søger svar på dine spørgsmål eller ny inspiration.
Det skal være rart og hyggeligt at komme hos os, og vi glæder os til at se dig.