Aircondition og klimaanlæg er meget stabile teknologier, der bare kører og kører. Når du oplever problemer kan de heldigvis nemt løses.
Hvad er forskellen på en aircondition og et klimaanlæg? Forskellen på de to typer er ikke stor. Aircondition er den klassiske, enkle løsning med godt gennemprøvet teknologi, hvor temperaturen på de fleste modeller reguleres med en manuel indstilling – varmere eller koldere. De fleste aircondition kan kun afkøle, men der findes også modeller, som kan opvarme luften.
Klimaanlæg betragtes som en videreudvikling af aircondition og har ofte har ret avanceret teknologi og flere funktioner. Man kan eksempelvis indstille temperaturen til 20º. Enheden arbejder så på opvarme eller afkøle luften, til den ønskede temperatur er opnået.
For både aircondition og klimaanlæg gælder det, at der er nogle tekniske forhold, som kan betyde, at du ikke altid får helt det indeklima du drømmer om.
• Luk døre og vinduer
Det kommer nok ikke som den store overraskelse: Husk at holde døre og vinduer, helt lukket så du ikke "fyrer for fuglene" Et vindue på klem eller en dør, der er åben i bare få minutter, kan hurtigt ødelægge den dejlige temperatur du har opnået.
• Is og vand
Jo - du læste rigtigt. Hvis udetemperaturen eksempelvis er meget høj og du samtidig sætter ønsket inde-temperatur meget lavt – sætter du enheden på "overarbejde". I sådan en situation vil der sandsynligvis dannes is i enheden.
Det kan på kort tid blive til ret meget is, som kan komme til at dække for afløbet af kondensvand. Hvis nyt kondensvand ikke kan komme væk via afløbet, kan det løbe ind i vognen.
Løsningen; er at slukke anlægget til isen er smeltet. (Husk at være klar med håndklæder) Når isen er væk bør du sætte temperaturen til en mere moderat temperatur på fx 23-25º.
• En “Kold skulder”
Hvis vi tænker os, at du kommer hjem til din vogn, som indvendig har en "dejlig" sommer temperatur på 35º. Du tænder for enheden og indstiller den på 18º, for nu skal der bare være koldt. Det løser enheden ved at blæse størst mulig mængde iskold luft ind i rummet indtil de 18º er opnået. Det kan godt tage lidt tid, og sidder du i luftstrømmen vil du i sagens natur, ret hurtigt blive iskold.
En løsning; er selvfølgelig at flytte sig væk fra luftstrømmen, hvis det er muligt. Derefter kan du i første omgang nøjes med at sætte termostaten på 30 grader – efter 10 min på 28 grader – lidt senere igen på 26 grader og så videre. På den måde kan du få en mindre "dramatisk" overgang til en lavere temperatur.
God sommer
Tilmeld dig vores Kundeklub, og bliv inviteret til VIP-arrangementer, læs campingnyheder, modtag specialtilbud, Mortens Campingtips og meget andet.
1. Udfyld formularen og klik på tilmeld.
2. Tjek din mail og bekræft tilmeldingen ved at klikke på linket i mailen.
Så er du med i klubben.
I KG Camping ønsker vi at du får en god oplevelse når du besøger os. Vi bestræber os helhjertet på, at du altid får en uhøjtidelig, imødekommende og venlig betjening og service.
Vores egen glæde og erfaring med camping er din garanti for kompetent og seriøs rådgivning, når du søger svar på dine spørgsmål eller ny inspiration.
Det skal være rart og hyggeligt at komme hos os, og vi glæder os til at se dig.